Spelfilmer av Jan Linell

Klicka på bilderna ovanför texten så öppnas en filmtrailer på You Tube i ett nytt fönster.

 

När du tittat klart på trailern, stäng Fliken och du är åter på Jan Linells hemsida.

Arg, argare....

Filmen ingår i "Träning För Förändring" 2010-2011;

Sveriges största ungdoms-filmprojekt- för, av och med ungdomar. 17 novellfilmer i spelfilmsformat med cirka 200 medverkande ungdomar från hela Sverige. Mer info här!.

"Jag ska tacka dej från himlen sen" 2010

Ända sedan första klass har Colin avskytt skolan. Det var där hans helvete började med "elefant-tecknet" och andra barnsliga retningar. Colin vägde lite mer än sina kompisar... Distributör: Swedish Film 08-445 25 50

Grofo
Grofo är en ung romsk kille som till följd av en svår och tuff uppväxt på gatan hamnar i gravt narkotika-missbruk med kriminalitet och med det dubbla utanförskapet; att vara zigenare och narkoman.

Filmens dialog är på  romanes med svenska undertexter.

typ...Key West?

Filmen handlar om Jocke som avlider av en överdos heroin, bara 17 år gammal. När Jocke hittas hade han suttit död fyra dagar framför TV:n, med fjärrkontrollen i handen. Hans "vänner" drog från lägenheten när de insåg att Jocke var döende...

På Tiondelen...

En svår rattfylleriolycka med dödlig utgång inträffar utanför Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Olyckan är fingerad, ett avancerat rollspel efter en amerikansk förebild. 25 elever och deras föräldrar har förberett rollspelet i över ett år

Svarta Dagar och Vita Nätter

Få visste vad anorexia innebar den gången. Ingen visste något om bulemi! Ändå led 100,000 flickor av hetsätning i Sverige. Filmen satte hetsätningsproblematiken på kartan i Sverige och erövrade ett åtråvärt filmpris, tillika  "Europmästeskap" i Paris.

PS Nu vet jag att Gud inte finns

Den här midsommaren dog 24 människor i trafiken i Sverige pga... rattfylla! Föräldrarna till tre av de omkomna ungdomarna bad Jan Linell göra en spelfilm om den s.k. Svartmålatragedin. Filmen sågs av 1,2 miljoner tittare vid första visningen i UR/SVT.  

Zahras berättelse

BRIS "Vuxna Emellan"

Ämnen, teman och innehåll i filmerna är direkt tagna från nyanländas erfarenheter i Sverige som man gett uttryck för i hundratals samtalsgrupper i BRIS-projektet "Vuxensamtal".

Zahra är otroligt ambitiös och duktig i skolan, men det räcker inte...för pappan!

Vill du kolla in mina filmtrailers direkt på min You Tubekanal?

Klicka här!

Xaadsans berättelse

BRIS "Vuxna Emellan"

I filmerna medverkar ca 100 utlandsfödda svenskar ifrån många olika nationaliteter som under ledning av Jan Linell "snabbskolats" till skådespelare och statister i filmerna, allt för att öka primära målgruppers identifiering och igenkänning.

Dinos berättelse

BRIS "Vuxna Emellan"

Filmerna  berör många ämnen som språkets betydelse, heders-problematik, jämställdhet, hälsa med mera. Det ses ur barnen och ungdomarnas perspektiv såväl som det vuxna perspektivet. Filmerna används som samtalsredskap bl.a i SFI-undervisningen.

Brevet från Lina

Hur hanterar man som ung tjej att köra rattfull, krascha och överleva men se sin pojkvän bli rullstolls-bunden, okontaktbar och placerad på ett vårdboende för äldre. Filmen baseras på verkliga händelser utifrån ett brev från Lina.

Brevet från Lina är en av skådespelerskan Cecilia Frodes debutfilmer.